#

Mens Jackets - What Is a Pantsuit?

Mens Jackets - What Is a Pantsuit?

jacket

Een colbert, of een blazer, evenals andere spreektaaltermen zoals windjack en pea coat, zijn de spreektaaltermen die gebruikt worden om een kledingstuk aan te duiden dat afkomstig is uit de garderobe van een man en al eeuwenlang gedragen wordt door zowel mannen als vrouwen om hen warm te houden en om hun bovenkleding compleet te maken. Op sommige plaatsen wordt het een jasje genoemd, op andere gewoonlijk een jack. In het Engels van de Verenigde Staten wordt het echter eerder een pea coat genoemd en wordt het meestal buiten gedragen, vooral voor sportactiviteiten of om modieus te zijn. Maar afhankelijk van waar je woont, kan het op sommige plaatsen een jasje worden genoemd en op andere niet zo veel. Dit artikel zal zich echter concentreren op het jasje zoals de term in de Verenigde Staten wordt gebruikt en in die zin hebben we het over een pauw, een peacoat voor heren of een pea coat.

Een broekpak of broekpak, zoals het in het Engels van de Verenigde Staten wordt genoemd, is het jasje of een broekpak, ook wel een jasje genoemd in het Engels van de Verenigde Staten, dat bestaat uit een jasje of een broek en een broek. Het woord "broekpak" is afgeleid van het Franse woord "jacket" voor jasje of van het Italiaanse woord "pulla" voor broek. De meest voorkomende stijl van het jasje is het tweedelige broekpak of het tweedelige jasje dat vaak is voorzien van trekkoorden of manchetten bovenaan, een zoom bij de knie, knopen bij de hals en zakken of ritsinzetten voor en achter. Het jasje is bijna altijd gemaakt van een materiaal dat de benen gemakkelijk laat bewegen zonder beperkt te worden en de voorkant is meestal omgeslagen voor het draaggemak en om het gezicht en haar te bedekken als de kraag is opgerold.

Er zijn veel variaties van het jasje en sommige zijn formeel en sommige zijn voor casual wear. Een eenvoudig driedelig jasje bestaat uit het jasje en de broek en soms een gilet of sjaal, die vergelijkbaar is maar niet de koordsluiting van de broek heeft. Een vierdelig jasje omvat het jasje en de broek, een buitenhemd, een broek en een vest of sjaal, soms met een riem.