#

Inzicht in de basisverschillen tussen een jasje en een rok

Inzicht in de basisverschillen tussen een jasje en een rok

Een rok of blouse, in de Verenigde Staten ook wel jasje genoemd, is typisch het bovenkledingstuk van een vrouw dat bestaat uit een jasje en een broek. Het jasje kan losjes een vest worden genoemd, en hoewel het jasje enige militaire connotaties heeft (de strijdkrachten dragen vaak camouflagejasjes tijdens trainingsoefeningen), zijn de moderne jasjes van vandaag veel stijlvoller en meer ontspannen. Er zijn vele stijlen jasjes waaruit vrouwen kunnen kiezen. Er zijn ook veel verschillende stijlen jasjes en rokken waaruit vrouwen kunnen kiezen.

jasje

Een typische stijl jasje is het volle jasje, soms ook wel pea coat genoemd, soms ook wel pea necked dress genoemd, en soms ook wel plaid skirt genoemd. In zijn moderne incarnatie bestaat een full jacket uit een jasje met een broek en ten minste een pantalon. Mannenjassen kunnen net zo vol of vrij kort zijn, maar meestal niet langer dan een centimeter boven het middel. Vrouwenjassen zijn meestal korter dan mannenjassen en komen bij de meeste gelegenheden tot net boven de taille.

Rokken worden, in tegenstelling tot broekpakken die meestal buiten worden gedragen, gedragen op het werk of bij andere formele gelegenheden. Rokken en blouses zijn geschikt voor zowel casual als formele kleding, en zijn te vinden in een breed scala aan stijlen. Een rok of blouse staat het best bij vrouwen die een broekpak of een gekleed uniform dragen, maar mannen kunnen nog steeds rokken of blouses onder een jasje dragen als zij dat liever hebben. Rokken en jurken kunnen in lagen worden gedragen, met het jasje bovenop en de rok eronder.