#

High Fashion in Frankrijk - een stijl die wordt gekenmerkt door elegantie en verfijning

High Fashion in Frankrijk - een stijl die wordt gekenmerkt door elegantie en verfijning

De Franse mode is een zeer populair onderwerp in het sociale en culturele leven van het land en maakt ook een integraal deel uit van de economie. Er zijn talrijke ontwerpen, stijlen en trends van Franse mode, die van eeuwen tot decennia zijn geëvolueerd, waardoor het een werkelijk unieke en verleidelijke mode is geworden. De ontwerpen van Franse mode omvatten kleding voor mannen, vrouwen, kinderen en babys, en alles daar tussenin. Het is zelfs niet ongewoon om jongeren kleding te zien dragen met Franse ontwerpen erop, of volwassenen modieuze accessoires met Franse prints of afbeeldingen erop.

Franse mode

Een opmerkelijke trend in de Franse mode is het kopiëren van de stijl van de Franse Revolutie periode. De Franse Revolutie, genoemd naar de Franse vorst Lodewijk XVI, vestigde een nieuw Frans aristocratisch bewind. Veel van de Franse mode van de late 19e eeuw is terug te vinden in ontwerpen uit die tijd, waaronder uitgebreide kledingpatronen en extravagante sieraden. De mode van de late Bourbon periode, die zich concentreerde rond de beroemde bateau des bonnes, of gewoon de bianco, benadrukte de vorstelijke en elegante trekken van de Franse koningen en aristocratie. Andere koninklijk gestileerde regalia omvatten mantels en hoeden, sjaals en japonnen die zwaar versierd waren en toch uiterst comfortabel om te dragen.

Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in ouderwetse Franse mode, zijn er tal van moderne ontwerpers die kleding hebben gecreëerd in rijke kleuren, elegante ontwerpen en levendige prints. Parijs, het hart van de Franse mode, herbergt vele topdesign- en modehuizen die een breed scala aan kleding, accessoires en schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen aanbieden. Enkele van de meest populaire ontwerpers zijn Prada, Dior, Chanel, Calvin Klein, Kenneth Cole, Versace, Gucci en Dolce & Gabbana. De meeste van deze huizen verkopen uitstekende designermerken die zeer duur zijn, maar de kwaliteit en de snit van de kleding maken ze uiterst luxueus en elke cent waard. Een van de nieuwste en populairste trends in de haute couture van vandaag is de hybride kleding, waarin traditionele elementen worden gecombineerd met een vooruitstrevend design en styling. Veel van de modehuizen zoals House of Dereon, Versace, Versafina, en D&G hebben deze stijl overgenomen en creëren hybride kleding die verschillende aspecten van de Franse en internationale stijlen combineert.