#

Het verschil tussen Franse mode en Italiaanse mode

Het verschil tussen Franse mode en Italiaanse mode

Italiaanse mode is waarschijnlijk de populairste en oudst bekende modestijl in de geschiedenis van de hele mode-industrie. Het is zelfs de vaandeldrager geworden van luxe mode uit het topsegment. Daarom kan het vrij moeilijk zijn om het verschil te zien tussen deze mode en de Franse mode. Maar als een snel overzicht en een gids voor alle mode-volgers die er zijn, hier is het verschil: Italiaanse mode is vaak kleurrijker en leuker. De Franse mode is eleganter en geraffineerder.

Maar wat heeft dat met de kleuren te maken? De typische Italiaanse mode is vaak gedurfder, feller en kleurrijker dan hun Franse tegenhangers. Dit komt waarschijnlijk omdat Italiaanse ontwerpers meer aandacht besteden aan kleur en hun kleding verven met felle kleuren die de indruk geven van rijkdom en luxe. Dit kan zeer aantrekkelijk zijn voor vrouwen, die de voorkeur geven aan de meer glamoureuze en gedurfdere stijlen van de Franse mode. Enkele van de beroemdste ontwerpers van vandaag, Mario Testino en Domenico Dolce, zijn bijvoorbeeld beiden Italiaans.

Hoewel er, zelfs binnen de verschillende Italiaanse modestijlen, nog veel overeenkomsten zijn. Zo besteden beide Italiaanse ontwerpers extra aandacht aan de details van hun kleding. Ze gebruiken zeer zware stoffen en zeer gedetailleerd borduurwerk op hun kleding, zelfs met kant en andere dergelijke sierborduursels. De elegantie van Italiaans design wordt ook meestal doorgevoerd op de jurken van hun vrouwen, zoals we al eerder hebben vermeld. Esthetisch gesproken, kan worden gezegd dat beide Italiaanse mode stijlen erg op elkaar lijken; ze verschillen alleen in de manier waarop hun makers ze uitvoeren.