#

De geschiedenis van het jasje

De geschiedenis van het jasje

Een jasje is meestal een lang kledingstuk voor de torso, dat van net boven de heupen tot net onder de knie reikt. Een jasje heeft meestal lange mouwen, die soms aan de voorkant of iets aan weerszijden aansluiten. Over het algemeen is een jas lichter, nauwer aansluitend en meer isolerend dan een kledingstuk, dat gewoonlijk in bed wordt gedragen. Jodhpurs zijn jassen uit één stuk die de hele arm van elleboog tot pols bedekken.

jack

De term "jack" kan ook verwijzen naar een mouwloos, double-breasted militair jack (met knopen aan de voor- en achterkant), parka jack, of elk ander type jack, inclusief lichtgewicht jassen gedragen door militairen en modieuze streetwear. De term "jas" wordt vaak gebruikt om elk warm kledingstuk aan te duiden dat de romp bedekt; dit omvat een lange overjas of parka, een korte overjas of zweetjas, of een thermisch jack. Mannenjassen zijn meestal gemaakt van wollen materialen, met knopen, manchetten en kragen; vrouwenjassen zijn meestal gemaakt van synthetische materialen, zonder knopen of ritsen, hoewel ze zakken kunnen hebben.

Zowel mannen als vrouwen dragen vaak een jas naar het werk, hoewel het tegenwoordig gebruikelijker is dat mannen een zakelijk pak dragen, terwijl vrouwen thuis avondjassen of sportjassen dragen. Jassen kunnen worden gedragen als bovenkleding voor alle seizoenen, aangezien ze waterdicht zijn en u kunnen beschermen tegen de kou tijdens alle weertypen. Het moderne jasje combineert functionaliteit met stijl, vaak door slim naaiwerk en gebruik van versieringen zoals verwijderbare patches en verwijderbare bandanas. Jassen kunnen formele kleding zijn, voor werk of sport, of ze kunnen casual kleding zijn, zoals een outdoor trip met vrienden of een shopping trip voor alleen vrienden en familie.